Ελάχιστη Παραγγελία €20,00
Παράδοση μόνο εντός Αττικής
Ελάχιστη Παραγγελία €20,00

Υπολόγισε τις θερμίδες σου

Προκειμένου να ακολουθήσεις μια ισορροπημένη διατροφή είναι χρήσιμο να ελέγχεις τις θερμίδες που καταναλώνεις καθημερινά. Είτε θέλεις να χάσεις βάρος είτε να το αυξήσεις θα πρέπει να γνωρίζεις τόσο τον βασικό μεταβολισμό σου όσο και τις συνολικές καύσεις που προκύπτουν από το πόσο δραστηριός/α είσαι στην καθημερινότητά σου. Έχοντας γνώση της ενέργειας που χρειάζεσαι μπορείς να υπολογίσεις την ποσότητα των θερμίδων που θα πρέπει να καταναλώνεις προκειμένου να ελέγξεις το βάρος σου με ασφάλεια χωρίς να θέτεις σε κίνδυνο την υγεία σου. Για την αξιολόγηση του βάρους σου πολύ σημαντικό είναι να γνωρίζεις τον Δείκτη Μάζας Σώματος ο οποίος είναι ένας σημαντικός δείκτης για το εάν το βάρος είναι φυσιολογικό για το ύψος σου.
Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και η Gourmet Cuisine θα σου δώσει τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Βασικός Μεταβολικός Ρυθμός ή Μεταβολικός Ρυθμός Ηρεμίας είναι ο αριθμός των ημερήσιων θερμίδων που απαιτούνται για τη διατήρηση των βασικών λειτουργιών του οργανισμού σας όταν βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας.

Για να υπολογίσετε το ΒΜΡ σας, απλώς εισαγάγετε το φύλο, το ύψος, την ηλικία και το βάρος σας στην φόρμα. Μόλις προσδιορίσετε τον ΒΜΡ σας, μπορείτε διευκρινίζοντας και το «Πόσο δραστήριοι είστε» να υπολογίσετε και τις συνολικές ημερήσιες σας ανάγκες, προσαρμοσμένες πλέον και για τα συνήθη επίπεδα καθημερινής άσκησης.

Σημείωση: Αυτοί οι υπολογισμοί βασίζονται στις εξισώσεις εκτίμησης των Mifflin-St Jeor. Οι υπολογισμοί που παρέχονται μέσω της φόρμας είναι κατάλληλοι για υγιείς, μη εγκύους ενήλικες ηλικίας 19 ετών και άνω. Οι αθλητές μπορεί να απαιτούν υψηλότερη θερμιδική πρόσληψη για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους  .

Οι συνολικές ημερήσιες ενεργειακές μας ανάγκες καθορίζονται από το Βασικό Μεταβολικό Ρυθμό και τις θερμίδες που δαπανούμε στη σωματική δραστηριότητα. Το σώμα μας δαπανά ενέργεια ανάλογα με το είδος και τη διάρκεια της άσκησης. Οι συνολικές ενεργειακές μας ανάγκες καθορίζονται σε σημαντικό βαθμό από το ποσό των θερμίδων που δαπανάτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, με δραστηριότητες όπως (περπάτημα, χορός, αθλητισμός, τρέξιμο κ.λπ.).

Εάν προσλαμβάνετε από το φαγητό λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανάτε («καίτε»), θα αρχίσετε να χάνετε βάρος. Εάν προσλαμβάνετε περισσότερη ενέργεια από αυτή που «καίτε», το βάρος σας σταδιακά θα αυξάνεται. Θερμίδες που καταναλώνετε = Θερμίδες που καίτε = Διατήρηση Βάρους Θερμίδες που καταναλώνετε > Θερμίδες που καίτε = Αύξηση Βάρους Θερμίδες που καταναλώνετε < Θερμίδες που καίτε = Μείωση Βάρους

Ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ) είναι ένας δείκτης για τον υπολογισμό του οποίου χρησιμοποιείται το ύψος και το βάρος σας για να αξιολογηθεί εάν το βάρος είναι φυσιολογικό για το ύψος σας.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ισχύουν τα συγκεκριμένα όρια του παρακάτω πίνακα:

Εάν ο ΔΜΣ σας είναι:

Χαμηλότερος από 18.5 – Ελλιποβαρής

18.5-24.9 – Φυσιολογικός ΔΜΣ

25.0-29.9 – Υπερβαρότητα

30.0-34.9 – Παχυσαρκία τύπου I

35.0–39.9 – Παχυσαρκία τύπου II

Πάνω από 40 – Παχυσαρκία τύπου III

Πιάσε τους στόχους σου με τα εβδομαδιαία μας μενού

Δωρεάν συμβουλές

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λάβετε δωρεάν συμβουλές από τον έμπειρο διατροφολόγο μας.